SDP BiH u Tesliću

Politika SDP BiH o ravnopravnost svih jedina je ispravna

Enes Suljkanović, aktuelni potpredsjednik RS, koji je skoro čitav svoj mandat proveo na terenu među povratnicima, rekao je kako je SDP u svom mandatu uradio mnogo dobrih stvari, ali koje nisu zapažene zbog medijskih blokada u oba entiteta.

Slika

U prepunoj kino dvorani u Tesliću SDP BiH je nastavio sa predizbornom kampanjom u Republici Srpskoj, gdje su lokalnim članovima i simpatizerima predstavljeni kandidati SDP-a za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 5, kao i kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Skup je otvorio predsjednik Opštinske organizacije SDP BiH Teslić Mehmed Dubravac, koji je izrazio zadovoljstvo brojem okupljenih,  što je još jedan od dokaza da SDP vodi ispravnu politiku ravnopravnosti svih naroda i građana u BiH.

„SDP BiH je jedini koji je tokom svih godina svog postojanja radio na ujedinjavanju svih naroda i bh. građana. Ta ispravna politika u početku nije nailazila na odobravanje mnogih, ali vrijeme je pokazalo da je takva politika jedina ispravna“, istaknuo je Dubravac.

Predsjednik Regionalne organzacije Doboj i nosilac liste za Narodnu skuptšinu RS iz izborne jedine 5 Elvir Huesinebašić je rekao kako je cilj SDP BiH da opet ima svoje poslanike u NS RS i da Enes Suljkanović ponovo bude potpredsjednik RS.

„U posljednje vrijeme pokušavaju nas predstaviti kao partiju koja je ista kao i sve ostale stranke u BiH. Međutim, tu laž nikako ne mogu predstaviti istinom, jer SDP nije, niti će ikada biti, kao ostale stranke u ovoj zemlji“, dodao je Huseinbašić.

Mirsad Đapo, nosilac liste SDP BiH iz RS za Parlamentarnu skupštinu BiH, također je izrazio zadovoljstvo brojem prisutnih u Tesliću, naglašavajući da je prije četiri godine u ovom gradu skup isto bio jako dobro posjećen, ali da ga raduje što ove godine vidi veliki broj mladih ljudi.

„To nam pokazuje da se naša partija ne treba brinuti za svoju budućnost. Naš cilj u ovim izborima je jasan, biti veći dio izvršne vlasti u RS, jer smatramo da je za to došlo vrijeme. Nismo članovi nijedne koalicije niti bloka u ovom entitetu, pogotovo koalicija koje se predstavljaju kao zaštitnici povratnika, a čiji članovi i dalje žive u FBiH“, kazao je Đapo.

Enes Suljkanović, aktuelni potpredsjednik RS, koji je skoro čitav svoj mandat proveo na terenu među povratnicima, rekao je kako je SDP u svom mandatu uradio mnogo dobrih stvari, ali koje nisu zapažene zbog medijskih blokada u oba entiteta.

„Jedini je SDP, preko vlade Nermina Nikšića u FBiH istinski radio na poboljšanju statusa povratnika, putem inicijative za omogućavanje liječenja povratnika u FBiH, što, do tada, nijedna federalna vlada nije uradila. Zato smo mnogima trn u oku i zato nam mnogi ne daju da integrišemo bh. društvo i žele i dalje da dijele povratničku populaciju. Dok je ove partije, podjele BiH neće proći i ova zemlja će ostati ujedinjena“, naglasio je Suljkanović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.