Aner Žuljević

Politika je instalirala anarhiju u sigurnosni sistem HNK

Zastupnik SDP-a u Skupštini HNK Aner Žuljević za naš portal kaže da je izbor komesara policije u HNK jedna od cirkuskih predstava i tvrdi, nakon što su obavljeni razgovori s kandidatima za Nezavisnu komisiju i reviziju, koja treba izabrati komesara policije, te da je politika zaustavila proces dok ne dogovore svoje “nezavisne” članove.

“Cirkus kao i uvijek. Nažalost, opet ćemo svjedočiti kako vlast glumi proces koji je depolitiziran, stručan i transparentan, a mi se godinama valjamo u blatu, zbog borbe za političko osvajanje MUP-a HNK od SDA i HDZ-a”, kaže Žuljević za Klix.ba.

Ističe da nikada neće biti sređeno stanje u MUP-u dok politika ne napusti prostor u kojem nikad nije ni trebala biti.

“Politika je, nažalost, u sistem koji nas treba čuvati od anarhije, instalirala anarhiju i ono što narod kaže zabavili se o sebi, a narod će se sam čuvati kupujući kamere, alarme i zaključavajući haustore”, zaključio je Žuljević u razgovoru za naš portal.