SKOK u Vogošći

Političkim aktivizmom i edukacijama zadržati mlade u Bosni i Hercegovini

Forum mladih SDP BiH Vogošća je  i ove godine bila domaćin Socijaldemokratskom kratkom otvorenom kursu-SKOK .

Na prvoj političkoj edukaciji učestvovali su mladi ljudi kojima je pružena mogućnost da nauče o pravim vrijednostima socijaldemokratije . Ovim motivirajućim  jednodnevnim programom neophodno je aktivirati mlade da budu pokretači promjena prvenstveno u svojim lokalnim zajednicama.

Učesnici i učesnice su aktivno učestvovale u edukaciji iznoseći svoja mišljenja šta je za njih socijaldemokratija, te su pokazali zainteresovanost za programe koje nudi SDP BiH. Razmjena iskustava i iznesenih mišljenja su bili osnovni cilj ove edukacije i učesnici su imali veoma produktivnu diskusiju.

Ovom edukacijom želimo probuditi mlade jer je najveći problem njihova nezainteresovanost i manjak aktivizima u politici. Njihovim učešćem u društveno-političkoj sferi jedini je put kojim se može doći do smanjenja problema sa kojima se susreću, a to su nezaposlenost, obrazovanje, aktivizam, kultura,sport  i sigurnost u društvu.

Nakon završetka Socijaldemokratskog kratkog otvorenog kursa-SKOK , učesnici i učesnice koji prođu testiranje, moći će učestvovati na ostalim edukacijama kao što su Politička škola i  Akademija socijaldemokratije.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.