OO SDP Žepče

Politički presedan u Žepču, načelnik Općine – predsjednik dvije stranke

Najveća lupa na svijetu vam ne bi pomogla da uočite bilo kakvu razliku u ponašanju i djelovanju između SDA i HDZ-a u Žepče.

I jedni i drugi proglase Predsjednika BiH nepoželjnim u Žepču, i jedni i drugi iz Budžeta Općine finansiraju RTV Herceg – Bosne – projekat Predsjednika HDZ-a, zajednički glasaju, u svemu se slažu, održavaju zajedno i info stolove uoči izbora, dogovaraju zajedno kandidate za načelnika, a aktuelnog javno, zajednički „vodaju“ po svojim bazama.

Godinama se po Žepču „zbijaju“ šale da aktuelni načelnik Općine Žepče ima većinu u OIO SDA Žepče, većinu u Klubu SDA i da je preko izgrađene infrastrukture izabrao sebi i poslušnog i tihog Predsjednika SDA u Žepču.

Nažalost po građane, to više nije šala, nego zbilja koja se svakim danom u svakoj sredini, u svakoj ustanovi i na svakoj funkciji, na svim sjednicama OV Žepče pokazuje kao surova istina.

Svi izabrani kadrovi SDA su ucijenjeni ili „traže“ da budu ucijenjeni radnim mjestima, a obzirom da HDZ ima sam većinu ( 14 od 25 vijećnika ), kadrovima filijale HDZ-a ( SDA ) ne preostaje ništa nego da budu poslušni, ukoliko naravno žele ostati u „milosti“ Predsjednika stranke.

Tako je to kada imate zajedničkog Predsjednika – načelnika Općine koji vodi kadrovsku, infrastrukturnu, socijalnu i svaku drugu politiku lokalne HDZ-a i njihove zelene ispostave.

Općinski odbor SDP BiH Žepče poziva HDZ i desno krilo HDZ-a – SDA, kao i zajedničkog Predsjednika, aktuelnog načelnika da ozvaniče „saradnju“ i izvrše fuziju te da konačno pred građane izađu sa istinom, a kao ime novoformirane stranke predlažemo „Stranka jednog lica“.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu