Lagumdžija:

Politička scena u BiH mnogo izgubila odlaskom Sulejmana Tihića

Ono što je vrlo rijetko na ovim prostorima pažljivo je slušao ljude i uvažavao je drugačije mišljenje prije nego donese svoju odluku. Politička scena u BiH mnogo je izgubila odlaskom Sulejmana Tihića – kazao je Lagumdžija

Slika

 Duboko me je potresla vijest o smrti Sulejmana Tihića. Bio je izuzetan čovjek i humanist nevjerovatne energije, vrijedan i izuzetno uporan čovjek – izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija povodom smrti predsjednika SDA Sulejmana Tihića.

Mislim, dodao je, da je kao političar bio istrajan u ostvarenju ciljeva i ideja za koje se zalagao i uvijek je imao jasne argumente za svoje stavove.

– Ono što je vrlo rijetko na ovim prostorima pažljivo je slušao ljude i uvažavao je drugačije mišljenje prije nego donese svoju odluku. Politička scena u BiH mnogo je izgubila odlaskom Sulejmana Tihića – kazao je Lagumdžija.

Po njegovim riječima, Tihić je uvijek bio odan i predan svom narodu, ali i ideji države BiH, za koju je znao da je očuvala narod kojem je pripadao.

– Ono što ga posebno izdvaja u odnosu na ove druge ljude, jeste činjenica da, iako je proživio pravu golgotu početkom 90-ih kada je bio mučen u koncentracionim logorima, ni kao čovjek ni kao političar nikada nije zagovarao revanšizam – navodi Lagumdžija.

Dodaje da je Sulejman Tihić bio posvećen porodici, kao i svojoj stranci SDA i „mislim da je i za njih ovo nenadoknadiv gubitak“.

– Volio je život, ali je volio i rad, narod i ovu zemlju. Mogu na kraju reći da je Sulejman Tihić bio tih, sistematičan čovjek koji je tražio rješenja, ne bjezeći od problema. Neka mu je rahmet duši i laka zemlja bosanska – naveo je Lagumdžija u izjavi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.