Saša Magazinović

Politička scena mora doživjeti katarzu

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, koju čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor SDP-a Damir Mašić, učestvuje na PES Balkanskoj konferenciji, koja se održava u Podgorici.

Na samom otvaranju Konferencije, nakon obraćanja predsjednika PES-a Sergeja Staniševa i predsjednika DPS-a Mile Đukanovića, održan je panel na kome je govorio i Magazinović.

U svom izlaganju na temu “Ulazak zemalja zapadnog Balkana u EU – Zajednička odgovornost” on je posebno naglasio potrebu saradnje u regiji bazirane na međusobnom poštovanju i uvažavanju, a ne na pokušajima tutorstva i uplitanja u unutrašnja pitanja susjednih zemalja, što je u posljednje vrijeme postalo praksa.

Govoreći o porukama, koje su novom Strategijom za zapadni Balkan od strane Evropske komisije poslane zemljama naše regije, Magazinović je posebno naglasio da je više nego jasno da je došlo vrijeme da se društva u regiji obračunaju sa politikom koja ima kriminalnu pozadinu i da dođe do katarze na političkoj sceni.

Istaknuo je svoje mišljenje da su naša društva taoci male grupe kriminalizovanih političara, koji i pored verbalne podrške integracijama, zaustavljaju svaku mogućnost skorog ulaska naših država u EU i NATO. Zbog toga je nužno da takve osobe budu uklonjene iz političkog, ali i javnog života.

Mašić i Magazinović su na marginama Konferencije imali niz susreta na temu političkih dešavanja u BiH u svjetlu narednih izbora. Dogovoren je termin plan i načini konkretne pomoći i podrške SDP-u od strane Partije evropskih socijalista i sestrinskih stranaka iz zemalja EU.

Ocijenjeno je da se radi o istorijskim izborima čiji će rezultat usmjeriti Bosnu i Hercegovinu ili ka prošlosti, ukoliko uspije očigledni plan nacionalista da preprave izbornu volju građana nečasnim radnjama, ili ka Evropi, ukoliko progresivne snage pobijede kako se i očekuje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.