Političarke bh. stranaka dale punu podršku Lani Prlić

Duboko svjesne svih prepreka s kojima se suočavaju žene u političkom životu u Bosni i Hercegovini i sve češćih agresivnih, mizoginih i  seksističkih  napada  u  javnom,  a naročito online prostoru, povodom nedavnih napada na društvenoj mreži Facebook dajemo bezrezervnu podršku koleginici Lani Prlić i najoštrije osuđujemo napade i linč koje je doživjela nakon što je objavila informaciju da se vakcinisala protiv COVID-19 i pozvala građane da učine isto kao primjer odgovornosti prema sebi i društvu.

Zbog neviđenih napada koje je doživjela kroz preko 30 hiljada komentara na Facebooku i mnogo primjera napada na žene u politici u retrospektivi, već odavno nema sumnje da su upravo žene najčešća meta napada i da nam je hitno potrebna bolja zaštita kroz zakonsku legislativu.

Osim ličnih nastojanja da ubrzamo donošenje izmjena zakona kroz koje ćemo imati načina da adekvatno kaznimo napadače, još jednom poručujemo koleginici Lani Prlić da nije sama.

Ifeta Ćesir Škoro, potpredsjednica Foruma žena Socijaldemokratske partije

Branka Dragičević, predsjednica Koordinacionog odbora Aktiva žena Srpske demokratske stranke za Izbornu jedinicu 9

Edita Đapo, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, članica predsjedništva Saveza za bolju budućnost

Alma Kratina, predsjednica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, članica predsjedništva Demokratske fronte

Lea Letić, predsjednica Općinskog odbora Nezavisnog Bloka Novi Grad, članica Kantonalnog odbora i bloka žena Nezavisnog Bloka

Sonja Lokar, međunarodna ekspertica za ravnopravnost spolova, Slovenija

Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Mira Pekić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Generalna sekretarka Partije demokratskog progresa

Sanela Prašović Gadžo, predsjednica Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Elvira Selmanović, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Bihaća, članica Nezavisnog bloka

Edita Sulejmanović, članica Predsjedništva Socijaldemokratske partije

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.