Nermin Nikšić

Političari iz RS se razilaze u svemu, jedino su jedinstveni kada treba rušiti institucije BiH

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je u dnevniku D Federalne televizije da se vlast i opozicija u Republici Srpskoj razilaze u svemu, ali su jedinstveni kada treba rušiti institucije Bosne i Hercegovine.

To su, smatra Nikšić, pokazali na dva primjera u posljednjih nekoliko mjeseci; prvi put kada je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim 9. januar koji u Banja Luci slave kao Dan RS, a drugi put kada je obznanjeno da će biti objavljeni podaci o popisu stanovništva u BiH.

– Činjenica je da je popis obavljen, da imamo upozorenje Evropske komisije da se objave podaci kako ne bi zastarjeli, ali mi smo to tehničko pitanje pretvorili u političko. Političari iz RS opet spominju nekakvu crvenu liniju ispod koje neće ići. Mislim da su političari iz RS u svom odnosu prema BiH davno prešli crvenu liniju. Trebali bi da se okrenu ka tome da građanima RS konačno nešto ponude – poručio je Nikšić.

Komentarišući, između ostalog, i pitanje oko izbora u Mostaru Nikšić također smatra da je i ovo pitanje ispolitizirano. Ali, rekao je, takvo stanje očito odgovara HDZ-u BiH i SDA, jer su oni ti koji jedini funkcionišu u Gradu Mostaru.

Stav SDP-a je da izbori u Mostaru moraju biti održani u oktobru ove godine, te da se pitanje Mostara mora riješiti na način da budu zadovoljni građani, piše NAP.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.