Premijer FBiH Nermin Nikšić

Policiji obezbijediti uslove za neometan rad bez političkih pritisaka

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić obišao je objekte Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne jedinice FUP-a i Centar za forenzička ispitivanja FMUP-a.

„Još jednom sam se uvjerio o kakvom teškom i odgovornom poslu je riječ. Stoga je Vlada Federacije FBiH čvrsto opredijeljena da svim raspoloživim kapacitetima ojača Federalnu upravu policije.

Direktor FUP-a Vahidin Munjić, rukovodstva i članovi Sindikata policije i uposlenika u MUP-ovima u Federaciji, komandant Specijalne policijske jedinice Mustafa Selmanović, rukovodilac Centra za forenziku Mladen Milosavljević sa kojima smo razgovarali ministar Ramo Isak i ja, u Vladi vide partnera. I zaista, svi želimo konačno riješiti nagomilane probleme koji policiji otežavaju rad na terenu.

Imat ćemo mnogo posla, jer treba riješiti pitanje kolektivnog ugovora koji regulira prava uposlenika. Bolji uslovi rada, materijalno- tehnički kapaciteti, osposobljena helikopterska jedinica, ali i rad na zakonskoj regulativi- Zakonu o unutrašnjim poslovima i Zakonu o policijskim službenicima u FBiH. Sve su to prioriteti.

Neće biti jednostavno, ali smatram da policiji treba osigurati sve uslove za neometan profesionalni rad na terenu, bez političkih pritisaka u skladu sa najvišim standardima.

Nebriga za policiju je nebriga za sigurnosni sistem u državi, a konačne posljedice onda trpe građani. To sasvim sigurno nećemo dozvoliti“, naveo je Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.