Tuzlanska kapija – sjećanje

Polaganjem cvijeća na Slanoj Banji i Kapiji odata počast žrtvama zločina u Tuzli

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen-obilježju Slana Banja i na mjestu stradanja tuzlanske mladosti, spomen-obilježju Kapija danas je u Tuzli odata počast svim civilnim žrtvama proteklog rata.

Na tuzlanskoj Kapiji 25. maja 1995. godine ugašen je 71 život, što predstavlja najmasovniji zločin u Tuzli, koji su počinile srpske snage pod komandom ratnog zločinca Novaka Đukića, a ovaj datum se godinama u Tuzli obilježava kao Dan žalosti.

Cvijeće i vijence su položili članovi porodica poginulih 25.maja 1995. godine, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti FBiH, Tuzlanskog kantona i Grada Tuzle, predstavnici Oružanih snaga BiH, predstavnici vjerskih zajednica u BiH, mnogobrojna boračka udruženja, udruženja građana, i mnogi drugi.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović u izjavi za Fenu je istakao da je zločin na Kapiji najveća tragedija u historiji Tuzle.

– Karadžićeva, Mladićeva i Đukićeva paravojska koja je tri i po godine barbarski granatirala Tuzlu, 25. maja 1995. ispaljenim granatom ubila je 71 mladu osobu prosječne dobi 23 godine i ranila više od 150 – naglašava on.

Čekamo i da Međunarodni sud i domaće pravosuđe dovrši suđenje i Karadžiću i Mladiću i da Srbija izruči Đukića koji je osuđen za ratni zločin pa pobjegao, dodao je Imamović.
– Ne možemo oprostiti ovaj zločin dok pravosuđe ne završi svoj dio posla – poručio je Imamović.

Večeras će u 20.55 u Tuzli biti oglašena sirena, tačno u vrijeme kada je s Ozrena 25.maja pala granata na tada glavno okupljalište mladih Tuzle.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.