Pokušaj uvođenja cenzure u Stari Grad je ništavan

Sanel Dragolovčanin zamjenik je predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad. Trener je jedinica za specijalne namjene policije, vojske i zaštitarstva.

Sa nama je govorio o svom dosadašnjem radu, omladini, i cenzuri u svojoj opštini.

Osvrt na Vaše dosadašnje djelovanje u Opštinskom vijeću?

U protekle 3 godine mogu slobodno reći da sam ponosan na svoj rad u OV SG, jer sam zajedno sa kolegama vijećnicima uradio sve što je u našoj nadležnosti da poboljšamo život i standard svih naših građana. Ponosan sam na veliki broj podnijetih inicijativa koje su u 98% slučajeva realizovane na terenu. Najponosniji sam na inicijativu i njeno realizovanje u suradnji sa Kantonalnom vladom KS koju je na Skupštini KS iznijela drugarica Segmedina Srna Bajramović koju su oni i usvojili. Za tu inicijativu usvojen je budžet u iznosu od 650000 KM za realizaciju projekta rekonstrukcija i izgradnja seperatne kanalizacione mreže Hadži Mustafe Bostarića Mala Berkuša. Napomenuo bi da ulica Hadži Mustafe Bostarića nikako nije imala riješenu kanalizacionu mrežu,te je postojala velika opasnost od zaraze velikog broja stanovništva kako u ovoj ulici tako i na širem području MZ Toka-Džeka.

Kako vidite stanje naše omladine? Koji su Vaši savjeti mladima za uspjeh?

Učite, istražujte i aktivirajte se. Uvijek je teško i uvijek će biti problema i prepreka ali ono sto nas vodi je zadovoljstvo kada se napravi nešto dobro za našu zajednicu. Aktivirajmo se svi zajedno.

Vaše mišljenje na pokušaj uvođenja cenzure u opštini Stari Grad?

Takva odluka nije donesena od strane OV SG. To je samo neko nestručan “ispalio”, tačnije “ispalila” u štabu CZ SG, te kao takva je ništavna. Pravićemo se da nikada nismo ni čuli tako nešto.

Ima li još nešto što biste istakli kao važno, a za šta biste se zalagali ako Vam se pruži prilika?

Veoma je važno da se borimo za zajednicu, bolji i ljepši život građana naše zajednice a nikako za lični interes te da kao takvi djelujemo kroz vijeće i ostale nivoe vlasti. Ali ujedno da se na svim nivoima vlasti i sa svim kompetentnim institucijama borimo protiv tog takozvanog sukoba interesa sto smatram velikim problemom u našoj državi pa i većini vijeća u svim opštinama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.