Adnan Šteta

Pokrenuli smo projekte u gradskom saobraćaju koji su se čekali po nekoliko decenija

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je jutros, u sarajevskom Domu mladih, prezentovalo realizovane i započete projekte u 2021. godini Kantona Sarajevo zvanicama i javnosti.

“Ova 2021. godina označila je povratak trenutnog saziva Vlade i nakon deset mjeseci, nastavili smo tako gdje smo stali. Uspjeli smo završiti projekte koji su trebali, a nisu bili završeni, pokrenuli smo projekte neke nakon 40, neke nakon 60 godina iščekivanja. Pamtit ću ovu godinu radi mnogih projekata, posebno zbog rekonstrukcije pruge Ilidža-Marijin Dvor, potpisivanja ugovora i narudžbi 35 novih trolejbusa i 15 novih tramvaja, zbog uvođenja novih željezničkih i autobuskih linija, obnove i izgradnje mnogih saobraćajnica i značajnim ugovorima koje smo potpisali. Ova godina je bila, bez obzira na sve izazove, dobra. Sljedeća će biti sigurno mnogo bolja”, kazao je ministar saobraćaja KS i predsjednik KO SDP BiH Sarajevo Adnan Šteta .

Istakao je da je na ovim projektima ostvarena značajna saradnja sa lokalnim vlastima, partnerskim ambasadama i međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom, institucijama i preduzećima.

Kako je rekao ministar Šteta, fokus svih aktivnosti je da građanima i posjetiocima Sarajeva bude osiguran kvalitetan javni prevoz i moderna saobraćajna infrastruktura.

Za 2022. godinu na današnjoj prezentaciji, pored nastavka velikih projekata u cestogradnji, najavljeni su i noviteti, kao što su: elektronska karta i aplikacija za javni prevoz, aplikacija za parking, aplikacija za cestovnu infrastrukturu.

Pored toga, ministar Šteta govorio je o planiranim projektima koji su vezani za sigurnost u saobraćaju, posbno u zonama u blizini škola.

“Tokom ove godine, naš fokus, osim na iznimno značajnim projektima koje smo radili, bio je i na osluškivanju potreba naših građana i njihovih sugestija. Nakon prezentacije, počinjemo sa Danom otvorenih vrata, da građanima pokažemo šta smo radili, da čujemo šta oni žele da radimo i da odgovorimo na njihova pitanja. Nastavit ćemo sa ovom praksom, jer naši partneri i javnost zaslužuju transparentnost”, zaključio je ministar Šteta.

Prezentaciji projekata su prisustvovali ministri u Vlada Kantona Sarajevo, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, načelnici sarajevskih općina, vijećnici i zastupnici svih nivoa vlasti, predstavnici ambasada, dekani Saobraćajnog i Ekonomskog fakulteta, predstavnici međunarodnih organizacija, institucija, udruženja, ustanova i preduzeća, kao i pojedinci sa kojima je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo imalo saradnju u 2021. godini.

Svi prisutni su na samom kraju pozvani da isprobaju kvalitet stolica koje će biti ugrađene u nove sarajevske tramvaje, te da glasaju za onu koja je njima najbolja, sa željom da će javni prevoz što prije biti prva opcija i prisutnih i svih građana.

Program Dana otvorenih vrata počeo je u 10 sati, a ministar Šteta i njegovi saradnici sa građanima će razgovarati o svim prijedlozima, rješenjima i izazovima sa kojima se susreću kada je u pitanju saobraćaj.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.