Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Pokazat ćemo da je moguće formirati vlast u interesu građana

Nedavnom skupu Kantonalne organizacije SDP Sarajevo, na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće lokalne izbore, prisustvovao je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je kandidatima poželio pobjedu da bi, kako je kazao, pokazali da je moguće formirati vlast u interesu građana.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je kazao da na izbore izlaze sa programom koji je napravljen na osnovu komunikacije s građanima.

“Potpuno smo svjesni da današnja vlast ne nudi nikakav program, kod njih se sve svodi na zloupotrebe. Naš kapital je rezultata rada naših načelnika u općinama koje spadaju u najrazvijenije, spadamo u red partija koje su pokazale kako se drži obećanje i ne prodaje ono što nosite kao tradiciju za par fotelja u vlasti i za podršku te vlasti”, kazao je Nikšić.

S obzirom da će se ova kampanja odvijati u neuobičajenim okolnostima i u vrijeme kada je zabranjeno održavanje većih skupova, istakao važnost da se pokažu dosljednost i karakter.

“Važno je da kao tim radimo i razgovaramo s građanima, idemo od vrata do vrata jer to je jedini način kako ćemo pokazati da smo različiti od onih o kojima govorim. Idemo u priču promjene lokalne vlasti. Rad Vlade Kantona Sarajevo je pokazao kako se može funkcionisati bez prevare i da se drži do date riječi”, rekao je Nikšić.

Svim kandidatima je poželio da kampanju okončaju u dobrom zdravlju i da dobiju podršku građana.

“Želim vam pobjedu kako bismo svi zajedno pokazali da se može formirati vlast koja će raditi u interesu građana, u kojoj nećete razmišljati hoće li se pojaviti neki lokalni šerif iza kojeg stoji stranka, a koji će raditi šta hoće. Vlast može biti drugačija, dosljedna s karakterom”, zaključio je Nikšić.

klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu