Besima Borić

Pojedinačni, a ni kolektivni rezultat neće izostati

Umjereni smo optimisti jer smo dosta radili u kampanji, te se nadamo da ni pojedinačni ni kolektivni rezultat neće izostati. Očekujemo za sat do dva da ćemo imati konkretnije informacije – rekla je za Agenciju FENA članica Predsjedništva SDP-a BiH Besima Borić

Slika

Nakon zatvaranja biračkih mjesta koja su bila otvorena tokom današnjih općih izbora, čelnici Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine okupili su se u štabu stranke u Sarajevu gdje očekuju prve preliminarne rezultate Centralne izborne komisije (CIK) BiH, koji se očekuju oko ponoći. 

– Umjereni smo optimisti jer smo dosta radili u kampanji, te se nadamo da ni pojedinačni ni kolektivni rezultat neće izostati. Očekujemo za sat do dva da ćemo imati konkretnije informacije – rekla je za Agenciju FENA članica Predsjedništva SDP-a BiH Besima Borić. 

Povodom prvih preliminarnih rezultata općih izbora, SDPBiH će u 22 sata održati drugu pres-konferenciju. 

U prvom obraćanju javnosti iz izbornog štaba SDP-a BIH poslovni direktor SDPBiH Lidija Korać ukazala je na greške koje su se pojavile tokom izbornog procesa, te očekuje, kako kaže, da CIK javnosti objasni zašto se dešavalo da u biračkim kutijama ima manje listića od broja glasača.
 
Na listama za opće izbore 2014. godine SDPBiH ima 596 kandidata. 

Među njima je oko 60 posto Bošnjaka, otprilike po 15 posto Srba i Hrvata i malo više od 10 posto pripadnika drugih naroda i onih koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima ili nemaju nacionalno određenje.

SDPBiH je prebacio zakonski minimum koji je podignut na 40 posto za manjinski spol, te ima 45 posto žena.
 
Osim kandidata za člana Predsjedništva BiH iz izborne jedinice Republika Srpska, SDPBiH ima kandidate za sve ostale funkcije – za člana Predsjedništva iz izborne jedinice Federacija BiH, za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS-a, kandidatske liste za sve izborne jedinice na svim nivoima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.