Igor Stojanović

Pojačati inspekcijski nadzor u privatnim zdravstenim ustanovama

Igor Stojanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kazao je da je nesigurnost ime za život u Kantonu Sarajevu, u zdravstvu ali i u drugim sferama života.

Kazao je da institucije ne djeluju te da se postavlja pitanje kakve su institucije napravljene u prethodnih 20 godina.

– Kada pogledate broj poliklinika u KS, ordinaciaj otvorenih u proteklih 20 godina a nismo uspostavili sistem da kontrolišemo šta se dešava u ovim ordinacijama. Bavimo se time da li doktorica u inspekcijskom nalazu ima dozvolu od Komore u Zeničko-dobojskom kantonu i smije li da radi u Sarajevskom kantonu a ne pričamo o kakvim se aparatima i stručnosti kadrova radi i o kakvim greškama se radi i o svemu što je inspekcija napisala u ovom nalazu vezano za ordinacije “Dr. Halimić” i “Dr. Bejtović” – kazao je Stojanović ističući kako je neuređenost sistema razlog zašto imamo ovaj slučaj.

– Nesigurnost, nesigurnost sve do ovog tragičnog slučaja pa sad ovo kako su kolege rabije konstatovače da liječimo posljedice. Moramo ustrajati da inspekcija mora voditi mnogo radikalnije svoj posao, puno intenzivnije u ovoj oblasti i samo tako možemo spriječiti i natjerati ljude ad se odgovornije ponašaju – kazao je Stojanović.

Naveo je da se glasno trebalo govoriti onda kada se otvarao onaj broj ordinacija koje je ranije naveo ministar zdravstva KS Haris Vranić.

– Apelujem na ministra zdravstva i sve zastupnike da insistiramo na pojačanim inspekcijskim nalozima i da sve ljude koji se bave medicinskim poslovima anisu za to ovlašteni da ih isključimo iz sistema kako bi ljudima vratili vjeru u zdravstveni sistem – kazao je Stojanović na kraju svog izlaganja.

faktor.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.