Rifat Delić

Pohvale zeničkim policajcima za uspješno izvedene akcije

Ovi policajci su direktno učestvovali u akciji na lociranju i lišenju slobode dvije osobe, koja su na kružnom toku u ulici Bulevar Kulina Bana u Zenici izvršile krivična djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje javnog prometa

Slika

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Rifat Delić i policijski komesar Semir Šut čestitali su na prijemu za službenike policijskih stanica Centar i Crkvice, Policijske uprave Zenica, na ostvarenim izvanrednim rezultatima u dvije policijske akcije izvedene proteklih dana na području Zenice.

Ovi policajci su direktno učestvovali u akciji na lociranju i lišenju slobode dvije osobe, koja su na kružnom toku u ulici Bulevar Kulina Bana u Zenici izvršile krivična djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje javnog prometa, fizičkim napadom na jednog vozača, te ugrožavanjem ljudi i imovine na ulicama Zenice, dok su bježali svojim vozilom i bili predmet policijske potjere.
 
Isti policijski tim je u utorak, 2. decembra, u veoma brzoj i profesionalno izvedenoj akciji otrkrio i uhapsio izvršioce pljačke benzinske stanice Energopetrol, kada su nepoznate maskirane osobe, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršile razbojništvo nad radnicima pumpe. 

U rekordno kratkom vremenu i pod otežanim okolnostima, jer su razbojnici boravili u objektu tržnog centra prepunog građana, policajci su uspjeli da ih liše slobode bez ugrožavanja sigurnosti ostalih osoba.
 
Analizirajući postignute rezultate komesar Semir Šut je istakao da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju, te ohrabruje građane da sarađuju s policijom u sprječavanju i otkrivanju krivičnih djela. 

On je naglasio da će zajedno sa svim rukovodnim službenicima dati nesebičnu podršku svim policajcima u provođenju aktivnosti iz njihove nadležnosti, te da se nijedan policijski službenik ne smije libiti da primjeni zakonska ovlaštenja u svim situacijama kada štiti svoj život, te živote i imovinu naših građana. 

Na kraju izlaganja komesar Šut je posebno naglasio da policijski službenik mora biti odlučan i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.