Sarajevo

Pohvale ministru Kurtešu i specijalcima MUP-a KS

Zahvaljujemo se Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BiH, na čelu sa ministrom Predragom Kurtešom koji je smoinicijativno djelovao te tako zaštitio instituciju Predsjedništva BiH i sve ostale institucije smještene u tom objektu, od njenog potpunog uništenja.

Slika

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH Haris Plakako ocijenio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH pokazalo puni stepen profesionalnosti i odgovornosti kako prema gradjanima koji su 7. februara protestvovali nezadovoljni trenutnom socio-ekonomskom situacijom u BiH, tako i po odnosu zaštite državnih institucija i zaštite ustavno-pravnog poretka BiH.

– Zahvaljujemo se Ministarstvu unutrašnjih poslova Federacije BiH, na čelu sa ministrom Predragom Kurtešom koji je smoinicijativno djelovao te tako zaštitio instituciju Predsjedništva BiH i sve ostale institucije smještene u tom objektu, od njenog potpunog uništenja. Opravdani zahtjevi građana iskorišteni su od strane nekolicine koja je vandalizmom, rušenjem i paljenjem zgrade Predsjedništva a na kraju i zastave BiH pokazala svoje stvarne naume u unošenju nemira, straha i na kraju rušenja ustavno-pravnog sistema BiH. Na sve to pripadnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su zavidan nivo profesionalnosti i odgovornosti kakvim bi se ponosile sve zemlje članice Europske unije – ocijenio je Plakalo u saopćenju za javnost.

Također je zahvalio i pripadnicima specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo, koji su herojski podnijeli nemila dešavanja a da pritom nisu upotrijebili zadnji stepen sile, a po pravilu imali su sve preduslove za takvu odluku.

Na kraju je naglasio svoju podršku mirnim opravdanim, demokratskim i zakonskim protestima građana Sarajeva i ostalim građanima širom BiH. 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.