KO SDP BiH ZDK

Pogrešnom podsticajnom politikom Vlada ZDK koju predvodi SDA dovela malinare na rub propasti

Zbog pogrešne podsticajne politike koju vodi Vlada ZDK predvođena SDA, ovih dana svjedoci smo propasti malinarstva na području ZDK. Malinari su prinuđeni protestima tražiti pravdu, pa čak i bacati proizvode u čiju su proizvodnju uložili posljednje novce iz kućnog budžeta. Nije dovoljno podsticati proizvođače bobičastog voća, a pri tome ne osigurati plasman, te ih tako ostaviti na nemilost otkupljivačkog lobija.

Kada već Vlada ZDK podstiće pojedinačno i malinare i otkupljivače ( hladnjačare) , morala je kroz svoju strategiju malinarstva uvezati proizvođače i otkupljivače , te dogovoriti otkup svih proizvedenih količina i utvrditi zaštitnu otkupnu cijenu. Zaštitna cijena ni u kom slučaju nije smjela ići ispod proizvodne cijene maline.

KO SDP BiH ZDK i GO SDP BiH Zenica pozivaju Vladu ZDK da pod hitno okupi malinare i otkupljivače, te zaustavi agoniju u kojoj se nalaze proizvođači maline, a u koju ih je prvobitno i gurnula Vlada ZDK.
Također pozivamo Vladu ZDK, odnosno resorno ministarstvo ZDK da utvrdi i u što kraćem roku namiri štetu koja je do sada nanesena malinarima, a koja je rezultat pogrešeno vođene podsticajne politike.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.