Kandidati SDP-a u Bugojnu:

Podržite SDP i dokazanog borca protiv kriminala Bakira Hažiomerovića na putu za ujedinjenu BiH!

U Bugojnu održan promotivni skup Općinskog odbora SDP-a Bugojno za predstojeće Opće izbore koji će u Bosni i Hercegovini biti održani 12. oktobra. Na sinoćnjem skupu su predstavljeni kandidati za Skupštinu SBK-a, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i državni Parlament s područja Srednjobosanskog kantona.

Slika

Adem Alibegović,  kandidat SDP-a za Skupštinu SBK-a pozvao je građane da izađu 12. oktobra na izbore, daju glas Socijaldemokratskoj partiji i dokazanom borcu protiv kriminala i korupcije Bakiru Hadžiomeroviću. Naglasio je da je SDP u ovoj predizbornoj kampanji skoncentrisan na razgovore sa građanima, prezentiranje postignutih rezultata SDP-a u proteklom periodu i program stranke.

Admir Škandro, također kandidat za Skupštinu SBK-a naglasio je da je napravljena je reforma u oblasti boračko-invalidske zaštite, kako je to i obećano 2010.godine, podrazumijevajući pod tim reviziju korisnika boračkih naknada u Federaciji BiH, donošenje Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata, Zakon o dopunskim pravima demobilisanih boraca SBK-a, kojim su borci oslobođeni plaćanja markica za zdravstveno osiguranje i pravo na besplatne građevinske dozvole, te niz drugih akata koji regulišu status boračke populacije.

Nikola Simić, aktuelni zastupnik u Skupštini SBK-a i kandidat za Skupštinu na predstojećim izborima rekao je da je SDP, ono što je obećao 2010. godine najvećim dijelom i ispunio, naglašavajući pri tom da je ova partija prvi put u Vladi SBK-a imala 3 ministra.

Nijaz Helez, kandidat za Skupštinu SBK-a i kantonalni ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK-a iskazao je nadu da će građani prepoznati  SDP kao partiju koja radi na poboljšanju stanja u našoj zemlji. Podsjetio je da su, osim doprinosa finansijskoj stabilnosti i poboljšanju stanja infrastrukture na području SBK-a SDP-ovi ministri u Vladi SBK-a  doprinijeli i tome da mnogo mladih ljudi dobije priliku da volontira, odradi pripravnički staž i na taj način steknu bolje uslove za zaposlenje.

Elvis Tukar, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH istaknuo je da se SDP bavi konkretnim stvarima, borbom protiv kriminala i korupcije, poboljšanjem životnih uslova mladih, boraca, penzionera i stvaranjem bolje države BiH. Istaknuo je da se SDP u ovoj predizbornoj kampanji, osim postignutim rezultatima, od drugih stranaka razlikuje i po tome što su sva sredstva, planirana za predizborne plakate,preusmjerena za pomoć Bosancima i Hercegovcima pogođenim poplavama.

Mira Grgić, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i aktuelna potpredsjedavajuća tog doma govorila je odlučnosti SDP-a u borbi protiv korupcije, organiziranog i drugih oblika teškog kriminala u FBiH, odnosno o setu antikoruptivnih zakona, za čije su donošenje bile potrebne tri godine mukotrpnog rada i nadljudskih napora. Pozvala je građane da daju svoj glas SDP-u i pomognu u održivosti Bosne i Hercegovine kao stabilne države u regiji.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez, uz veliko oduševljenje i podršku prisutnih, rekao je da je kao kantonalni predsjednik SDP-a ponosan na ministre koje je ova partija imala prvi put u Vladi SBK-a. Razlog tome je činjenica da je zahvaljujući upravo njima, odnosno ministru finansija Zdravku Gavranoviću SBK najstabilniji kanton u FBiH, naglašavajući pri tom i značajno poboljšanje u oblasti infrastrukture u tom kantonu.

Osvrnuo se i na rezultate Vlade FBiH, koja je, između ostalog,  više od svih prethodnih, uradila kilometara autoputa, povećala penzije, te vratila sve dugove koji su od ranije postojali prema demobilisanim borcima.

Donošenjem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata, čiji je inicijator, veliki broj običnih demobilisanih boraca prvi put su ostvarili pravo na povoljnu penziju. Podsjetio je i na činjenicu da je prije nekoliko dana Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio zahtjev Željka Komšića  za ocjenu ustavnosti Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata. Istaknuo je da je, bez obzira na opstrukcije sa kojima se suočava istrajan u borbi za borce i njihova prava.  Također,  Helez je pozvao građane da izađu 12. oktobra na izbore, opredijele se za Socijaldemokratsku partiju, podrže kandidate SDP-a na svim nivoima i Bakira Hadžiomerovića, kao kandidata za člana predsjedništva BiH..

 Sinoć su  u Bugojnu  bili prisutni i kandidati za predstojeće izbore iz drugih općina SBK-a, Salim Šabić, Siniša Dukić, Ljubinka Atanasijević, Sifet Mrkonja, Slavko Sikirić, Zoran Gazibarić iz Travnika, Edin Gekić, Amel Mujić  i Jasminka Agić iz Gornjeg Vakufa, Tadija Tolić iz Kreševa i Besim Hodžić iz Donjeg Vakufa.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.