Predsjednik Sindikata Avdagić

Podržavamo zaključke Vlade FBiH u vezi s revizijom privatizacije

Vlada FBiH traži da se nadležna tužilaštava u FBiH očituju o svim izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH

Slika

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH pozdravlja zaključke koje je  danas donijela Federalna vlada nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja.

Vlada FBiH, između ostalog, traži da se nadležna tužilaštava u FBiH očituju o svim izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s ovim predmetima.

Predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH Mehmed Avdagić izjavio je za Agenciju Fena da je ovaj sindikat godinama zahtijevao da se uključi u proces prizvatizacije i odabir povoljnog strateškog partnera koji će privatizirati neku firmu, a koji bi preuzeo sve obaveze iz kupoprodajnog ugovora i vodio računa o pravima i interesima radnika.

– Proces privatizacije je na vrlo negativan način proveden uz podršku svih prethodnih vlada u FBiH, na svim nivoima, a agencije za privatizaciju su bile njihov servis. To je za rezultat imalo desetke hiljada radnika bez posla i obespravljenih radnika, jer nisu uplaćena sredstva u budžete i fondove. Mi podržavamo da se hitno krene u reviziju privatizacije, mada je to i prije trebalo učiniti – kazao je Avdagić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.