Predsjednik Sindikata Avdagić

Podržavamo zaključke Vlade FBiH u vezi s revizijom privatizacije

Vlada FBiH traži da se nadležna tužilaštava u FBiH očituju o svim izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH

Slika

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini (PPDIVUT) BiH pozdravlja zaključke koje je  danas donijela Federalna vlada nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja.

Vlada FBiH, između ostalog, traži da se nadležna tužilaštava u FBiH očituju o svim izvještajima o počinjenom krivičnom djelu i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s ovim predmetima.

Predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH Mehmed Avdagić izjavio je za Agenciju Fena da je ovaj sindikat godinama zahtijevao da se uključi u proces prizvatizacije i odabir povoljnog strateškog partnera koji će privatizirati neku firmu, a koji bi preuzeo sve obaveze iz kupoprodajnog ugovora i vodio računa o pravima i interesima radnika.

– Proces privatizacije je na vrlo negativan način proveden uz podršku svih prethodnih vlada u FBiH, na svim nivoima, a agencije za privatizaciju su bile njihov servis. To je za rezultat imalo desetke hiljada radnika bez posla i obespravljenih radnika, jer nisu uplaćena sredstva u budžete i fondove. Mi podržavamo da se hitno krene u reviziju privatizacije, mada je to i prije trebalo učiniti – kazao je Avdagić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.