Nermin Nikšić za N1

Podržat ćemo Ćamila Durakovića, ukoliko bude nezavisni kandidat

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije, razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem o predstojećim lokalnim izborima i kandidaturi za načelnika Opštine.

Socijaldemokratska partija podržat će Ćamila Durakovića na lokalnim izborima ukoliko on bude zajendički kandidat za načelnika Opštine Srebrenica probosanskih stranaka, stava u u SDP-u. Kako su naveli, SDP je i na proteklim izborima za načelnika ove opštine u Republici Srpskoj podržao Durakovića kao nezavisnog kandidata.

“Cijenimo kako je vrlo korektno i dobro uradio svoj posao kao načelnik Srebrenice i spremni smo ga ponovo podržati kao nezavisnog kandidata. Ne vidim da ima prostora za bilo kakvu promjenu i to je jasno rečeno SDA-u i Durakoviću. Ako će biti kandidat SDA, ne može računati na podršku SDP-a i tada će SDP imati svog kandidata. Ako će neko drugi biti kandidat SDA, SDP će podržati Durakovića kao nezavisnog kandidata”, kazao je lider SDP-a Nermin Nikšić.

Kako je Nikšić kazao nakon današnjeg razgovora sa načelnikom Opštine Srebrenica, Duraković na lokalne izbore namjerava izaći kao nezavisan kandidat.

Duraković će se danas sastati i sa čelnim ljudim Stranke demokratske akcije kako bi razgovarali o njegovoj kandidaturi i podršci ove stranke na izborima.

Nikšić je prokomentarisao davanje imena haškog optuženika Radovana Karadžića studentskom domu na Palama.

“Više ne znam kako nazvati ovo. Ovo je ludilo, bezobrazluk, kontriranje zdravom razumu. To je neko kolektivno ludilo. Ne bih da uvrijedim čanse ljude u RS-u, ali čovjek da se smrzne s kim živimo, radimo i treba da gradimo zajedničku državu”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.