FOŽ SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Podrška ženskom mirovnom aktivizmu kroz Projekat „History is not HERstory“

Predstavnice FOŽ OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo su uzele učešće na panel diskusiji koja je tretirala aktivizam žena u BiH i organizovana je da nastavi aktivnost 16. dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Aktivizam žena je prisutan u svakom segmentu društva, ali malo vidljiv širim masama, jer kako je rekla i Margaret Thatcher: „Ako hoćeš da se nešto kaže u javnosti, traži to od muškarca, a ako hoćeš da se nešto napravi, traži to od žene“.

Polaznice ženske mirovne akademije pripremile su kratki film o aktivnostima žena u BiH i brošuru koja je bila u vidu prezentacije o Povelji mladih žena u BiH.

Drugarica Hazima Pecirep je kroz temu „Znala sam da izlaz treba tražiti, da bih ga našla“ prezentovala jačinu žene, njen aktivizam, solidarnost, humanost i toleranciju prema različitosti.

Ovakvim postupcima naše članice iskazuju puno podršku afirmaciji ljudskih prava i vidljivosti žena kao sudionika pozitivnih promjena u društvu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.