15.000 za mlade privrednike

Podrška za start-up biznise mladih

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo usvojilo je Pravilnik o dodjeli sredstava za start-up biznise, na prijedlog Anise Bašović vijećnice Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH). Ovim Pravilnikom osigurana su sredstva za mlade osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao. Općina je kreirala fond iz kog će finansirati određeni iznos početnih troškova za mlade poduzetnice i poduzetnike.

Pravilnik i cjelokupni projekat podrške start-up biznisa je dio lokalnih politika SDP BiH Stari Grad Sarajevo kojima se želi osigurati bolji uslovi za mlade osobe koje su zainteresovane za samozapošljavanje. Svakodnevno nailazimo na mlade i sposobne ljude pune biznis ideja, koje se jednostavno boje pokrenuti vlastiti posao ili im nedostaju početna sredstva. Ovo je jedan od načina da ih motivišemo, oslobodimo i pomognemo. Za pokretanje vlastitog biznisa potrebna je hrabrost i dobrodošla je svaka pomoć“, navodi vijećnica Anisa Bašović.

Pojašnjava da i sama ima iskustvo u menadžerskim poslovima u realnom sektoru i da je stoga svjesna poteškoća sa kojima se privrednici susreću.”Kao izabrana dužnosnica trudim se napraviti projekte i osigurati sredstva kojima će država pomagati mladima koji žele pokrenuti posao u našoj lokalnoj zajednici. Ovo je samo jedan od poteza kojima nastojimo mladima omogućiti bolje uslove i zadržati ih u Starom Gradu i Bosni i Hercegovini, a pred nama je još mnogo posla”, istakla je Anisa Bašović.

Javni poziv za dodjelu sredstava će ubrzo biti raspisan, nakon čega će komisija razmatrati pristigle biznis planove i dodijeliti sredstva za najbolje projekte. Sredstva za start-up projekte su za 2017. godinu planirana u iznosu od 15.000 KM.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.