Susret Osmić-Yilmaz

Podrška Turske Bosni i Hercegovini na putu ka euroatlantskim integracijama

Ministar Osmić je čestitao ministru Yilmazu Dan Republike, koji se danas obilježava u Turskoj, a također je prenio i izraze saučešća povodom rudarske nesreće koja se desila prije dva dana na jugu Turske

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić sastao se 29.10.2014. godine u Ankari sa ministrom odbrane Republike Turske Ismetom Yilmazom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj odbrambenoj saradnji dvaju ministarstava, euroatlantskim integracijama, regionalnoj saradnji i mogućnostima za unaprijeđenje bilateralne saradnje.

Tokom razgovora ministar Osmić je iskazao zahvalnost Republici Turskoj za pomoć i podršku koju Ministarstvo odbrane i Oružane snage R.Turske pružaju Bosni i Hercegovini u oblasti odbrane, posebno u oblasti edukacije, školovanja i usavršavanja stručnih kadrova za potrebe institucija odbrane. Ministar Osmić je čestitao ministru Yilmazu Dan Republike, koji se danas obilježava u Turskoj, a također je prenio i izraze saučešća povodom rudarske nesreće koja se desila prije dva dana na jugu Turske.

Ministar odbrane R. Turske Ismet Yilmaz je izrazio spremnost za nastavak pružanja pomoći u oblastima i segmentima za koje naše Ministarstvo odbrane i Oružane snage iskažu interes i izrazio podršku R. Turske za dostizanje NATO standarda i za što brže priključenje Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO i EU.

Također, ministar Yilmaz je iskazao pohvale za uspješnu regionalnu saradnju u oblasti odbrane koja doprinosi ukupnoj sigurnosnoj stituaciji u regionu i dao podršku Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH za nastavak ovih aktivnosti.
Za našu delegaciju, u kojoj se, osim ministra Osmića, nalazi šef kabineta ministra odbrane Mustafa Sinanović i pukovnik Jovo Pujić, upriličen je radni ručak čiji je domaćin bio ministar odbrane R. Turske Ismet Yilmaz.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.