SDP USK – Bihać

Podrška SDP-a policiji USK da ostvare svoja legitimna radnička prava

Povodom Generalnog štrajka policijskih službenika u Unsko-sanskom kantonu koji je počeo danas u sedam sati radi neispunjavanja potpisanog sporazuma od strane Vlade USK, želimo izraziti razumijevanje i podršku našoj policiji u nastojanju da ostvari svoja legitimna radnička prava i dobije pošteno zarađene plate.

Postojeća Vlada očito misli da se ekonomija vodi sa jednom rukom u džepu radnika uzimajući im sve što se da uzeti, i drugom, ispruženom prema bankama koje bi po njihovom mišljenju trebale osigurati stabilnost sa dugim grejs periodom dok su oni u foteljama.

Umjesto da podižu kredite koje će vraćati i naši unuci, Vladi bi pametnije bilo da se bavi neugodnom istinom i svojim tajkunima koji 20 godina pljačkaju ovaj kanton, kad su im već puna usta poštenja.

Nedavno smo mogli na Skupštini USK čuti kako se pljačkaju državna dobra i skrivaju milionski iznosi neplaćenog poreza, a od Vlade ni jednom riječju nismo mogli čuti ništa o kriminalnoj privatizaciji i kako je na bazi fiktivnih iznosa i lihvarskih kamata preuzimana desetina miliona KM vrijedna imovina.

Draga gospodo okanite se Vi pokušaja varanja radnika i počnite raditi svoj posao, počnite uzimati od vlastitih tajkuna ono što su nezakonito stekli i Budžet USK će biti trajno stabilan. Rješavanju problema neće doprinijeti teatralni nastupi i doskočice Premijera, a Vladu treba da vode sposobni ljudi koji traže način za rješenje problema, umjesto izgovora i optužbi iza kojih nastoje sakriti vlastitu nesposobnost i neznanje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.