Mašić posjetio Osnovnu školu "Aleksa Šantić"u Sarajevu

Podrška projektu obrazovanja odraslih i jačanju roditeljskih kompetencija

Projekt se odnosi na edukaciju roditelja u kutku za roditelje JU OŠ “Aleksa Šantić” u Sarajevu, a neophodna sredstva za njegovu realizaciju u iznosu od 5.000 KM obezbijedilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u budžetu Federacije BiH za 2014. godinu, u okviru programa “Podrška programima koji omogućuju odraslim osobama završetak osnovne škole s fokusom na žensku populaciju”.

Slika

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je danas Osnovnu školu "Aleksa Šantić" u Sarajevu te tom prilikom s direktorom ove odgojno-obrazovne ustanove Muamerom Tinjakom potpisao Ugovor o sufinansiranju projekta iz oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja "Jačanje roditeljskih kompetencija, pomoć i podrška roditeljima u daljem obrazovanju". 

Projekt se odnosi na edukaciju roditelja u kutku za roditelje JU OŠ "Aleksa Šantić" u Sarajevu, a neophodna sredstva za njegovu realizaciju u iznosu od 5.000 KM obezbijedilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u budžetu Federacije BiH za 2014. godinu, u okviru programa "Podrška programima koji omogućuju odraslim osobama završetak osnovne škole s fokusom na žensku populaciju". 

Ministar Mašić ovom prilikom naglasio je važnost uloge i angažamana roditelja u podršci obrazovnom procesu. Istaknuo je kao zajednički cilj unapređivanje i jačanje roditeljskih kompetencija, kao i podsticanje roditelja na prepoznavanje vlastitih potencijala i primjenjivanje u odnosima s djecom. 

 

– Roditelji će u ovoj školi imati priliku steći nove spoznaje o odgojnim metodama, čuti druge roditelje i njihova iskustva, dobiti podršku i stručni savjet kao i otvoriti mogućnost za novo prijateljstvo i stvaranje iskustvene mreže roditelja – naglasio je ministar Mašić.

On je dodao da je želja razvijati različite oblike podrške u odgojno-obrazovnim ustanovama te razvijati mrežu saradničkih institucija u radu s porodicama i podstaknuti ih na traženje podrške u odgojnom procesu. 

Direktor JU Osnovna škola "Aleksa Šantić" Sarajevo Muamer Tinjak izrazio je zadovoljstvo danas potpisanim ugovorom, kao i činjenicom da je Federalno ministarstvo prepoznalo značaj projekta te osiguralo sredstva za njegovu realizaciju. 

Tokom današnje posjete ministar Mašić obišao je školske prostorije te se informirao o realizaciji projekata koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke finansiralo u prethodnom periodu, a među kojima su "Opremanje inkluzivne učionice u razrednoj nastavi" i "Podrška školovanju djece romske nacionalnosti i drugih nacionalnih manjina i socijalno ugroženih kategorija", saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.