Saša Magazinović

Podrška poštenim i fer izborima u BiH

Vijeće Evropske unije donijelo je na sjednici u ponedjeljak sedam zaključaka o BiH.

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu PS BIH za Oslobođenje je komentarisao donošenje zaključaka te smatra da su zaključci Vijeća EU vrlo uopšteni i neprecizni.

„Nešto su zaključili, zadovoljili one koji su na tome insistirali, a istovremeno će biti zadovoljni i oni koji imaju različit stav. Poručeno nam je da očekuju ispunjenje jedne presude Ustavnost suda Bih iz 2016. na način da se ne ugrozi provođenje druge presude suda u Strasbourgu iz 2009. Pri tome, naravno, ne kažu da se i ostale presude sudova ne trebaju implementirati. Ukratko, EU je nešto naučila iz svoje greške kada smo četiri godine izgubili zbog insistiranja na provedbi presude u slučaju Sejdić i Finci, kao uslove svih uslova. Ovog puta bez obzira na lobiranje i pritiske, nadam se da istu grešku neće napraviti, kazao je Magazinović.

S druge strane raduje ga konkretna podrška koja dolazi iz krugova međunarodne zajednice prijedlogu za izmjene Izbornog zakona „s ciljem da imamo fer i poštene izbore na kojima će biti spriječene dosadašnje izborne krađe“. Na ovom prijedlogu radi zajedno veliki broj političkih stranaka, zaključio je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.