Koordinacija stranaka u Tešnju

Podrška pet političkih stranaka neovisnom kandidatu za Općinskog načelnika Tešanj

U dugotrajnom postupku dogovaranja Koordinacije političkih stranaka na prostoru općine Tešanj, za nastup na predstojećim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, 26.5.2016. godine održan je sastanak Koordinacije s ciljem donošenja konačne odluke o kandidatu za Općinskog načelnika Tešanj.

Na sastanku Koordinacije: SDPBiH, SBiH SBB, BPS i DF, za podršku zajedničkom kandidatu za Općinskog načelnika Tešanj donesena je jednoglasna odluka da se puna i bezrezervna podrška pruži nezavisnom kandidatu za Općinskog načelnika Tešanj, na Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 02.10.2016. godine , gospodinu mr.ecc. Amiru Galijaševiću iz Tešnja.

Iako su navedene stranke Koordinacije imale i svoje prijedloge kandidata za Općinskog načelnika Tešanj, preovladalo je mišljenje da to bude podrška neovisnom kandidatu, kako bi odaslali jasnu poruku građanima općine Tešanj da Općinski načelnik treba da bude Načelnik svih građana , a ne Načelnik samo jedne političke stranke ili pojedinih interesnih grupa.