Vlada USK

Podrška menadžmentu Kantonalne bolnice u Bihaću

Menadžment KB Bihać uspio je organizirati rad bolnice nakon razornog požara, a stvaraju se pretpostavke za dalju obnovu i modernizaciju centralne zdravstvene ustanove kantona.

Slika

U Bihaću je održana 169. sjednica Vlade Unsko-sanskog kantona. Premijer Hamdija Lipovača i ministri u Vladi Kantona, između ostalog, razmatrali su Izvještaj o radu i poslovanju Kantonalne bolnice u Bihaću, sa posebnim osvrtom na trenutno stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja je prošlog ljeta pretrpjela veliku materijalnu štetu u požaru.

Rad menadžmenta KB Bihać, na čelu sa direktorom Hajrudinom Havićem, stava su članovi Vlade USK, je za svaku pohvalu. Unatoč svemu, uspjeli su riješiti i dio problema s dugovima naslijeđenim iz prethodnog perioda, rad bolnice je dobro organiziran a stvaraju se pretpostavke za dalju obnovu i modernizaciju centralne zdravstvene ustanove na području Kantona.

–          Vlada Unsko-sanskog kantona će podržati predložene mjere za sanaciju stanja i dalju modernizaciju Bolnice u Bihaću, potvrdili su premijer USK i resorni ministar Amir Murić.

Iz oblasti zdravstva Vlada USK je danas usvojila i izvještaje Zavoda za javno zdravstvo i domova zdravlja u Bosanskoj Krupi, Bosanskom Petrovcu i Velikoj Kladuši, gdje je posebno istaknuto da domovi zdravlja više ne posluju s gubitkom.

Na prijedlog ministrice za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline Sinhe Kurbegović Vlada USK je usvojila i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za raspodjelu namjenskih sredstava iz ekoloških naknada. I ove godine pravo apliciranja na ova sredstva imati će i fizička lica s projektima iz oblasti zaštite okoliša.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.