Sarajevo

Podrška Laburističke partije Velike Britanije radu SDP BiH

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić i sekretar za međunarodnju saradnju SDP BiH Saša Magazinović danas su u posjetu primili Afzai Khana, člana Evropskog parlamenta iz Laburističke partije Velike Britanije i izvjestioca iz sjene u Evropskom parlamentu za BiH.

Nikšić i Magazinović su se Khanu zahvalili na učešću evropskih parlamentaraca iz grupe evropskih socijaldemokrata, koja je uključivala i članove Laburističke partije, na komemoraciji povodom obilježavanja dvadeset godina srebreničkog genocida, kao i na stalnom interesu i angažmanu oko dešavanja u našoj zemlji. Na sastanku je, također, bilo riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, a Khan je upoznat i sa unutarstranačkim dešavanjima u SDP-u.

„SDP BiH, kao i do sada, podržava sve reformske procese naše zemlje na putu ka evropskim integracijama, te stoga izražavamo veliku zahvalnost Velikoj Britaniji i Njemačkoj na iniciranju novog evropskog pristupa ka našoj zemlji, koji bi trebao ubrzati put BiH ka Evropskoj uniji. Međutim, trenutna politička situacija u našoj zemlji ne odgovara bržoj integraciji BiH u EU, jer vladajuće stranke nisu u stanju, i pored velike podrške iz EU, usaglasiti Reformsku agendu, a posebno je zabrinjavajuće što se ova agenda još nije predočila javnosti, ali i zastupnicima parlamenata u BiH“, istaknuo je Nikšić.

Khan je na sastanku još jednom iskazao veliku podršku Laburističke partije Velike Britanije radu SDP BiH i ponovio da će u Evropskom parlamentu i dalje nastaviti pomagati proces integracije naše zemlje u Evropsku uniju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.