FORUM SENIORA SDP BIH

Podrška jedinstvenoj i odlučnoj borbi za dostojanstvo penzionera

Odsustvo minimuma empatije federalne vlade na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, prema teškom položaju penzionera, pogoršanom enormnim rastom cijena životnih namirnica i lijekova i  odnos prema zahtjevima penzionera za vanrednim povećanjem penzija, predstavlja primjer oholosti i bezobrazluka prema populaciji koja je izgradila i odbranila Bosnu i Hercegovinu, populaciji koja je opljačkana i svedena na preživljavanje iz kontejnera, kako bi mogli kupiti lijekove.

Uz to, vještim manipulacijama premijer Novalić i resorni ministar, uspijevaju uvjeriti predstavnike penzionera da i za ono što sada penzioneri dobivaju, Novalićeva vlada zalužuje pohvale, čime se javnosti šalje jasna poruka da nema rješenja za poboljšanje životnog standarda penzionera, odnosno da rješenje i nadalje vidi u punijim kontenjnerima.

Forum seniora SDP BiH smatra da je na ponovljeni izričit stav premijera federalne vlade Fadila Novalića i resornog ministra  Veska Drljače „da se nisu stekli uslovi za vanredno usklađivanje penzija“ i hvalu o sebi treba odgovoriti odlučnim nastavkom borbe za dostojanstvo.

Naime, iz saopćenja, objevljenog u „Fokusu“o održanom sastanku premijera Novalića, resornog ministra Drljače sa direktorom Fz PIO/mio Zijadom Krnjićem i delegacijom Saveza penzionera FBiH, 3.11.o-, o mogućnostima poboljšanja standarda penzionera u Federaciji BIH, može se zaključiti da federalna vlada na čelu sa premijerom Novalićem, uporno zatvara oči  pred činjenicom da skoro polovina ukupnog broja penzionera prima minimalnu penziju od 382 KM, da svakodnevno ekonomski stručnjaci ukazuju na enorman rast cijena životnih namirnica i lijekova i na nadolazeću prijetnju povećanja siromaštva, da slušamo vapaje penzionerskih udruženja iz cijele Federacije i da svakodnevno gledamo slike gladnih i siromašnih penzionera, te da istovremeno nameće hvalospjeve o svom doprinosu „poboljšanju“ položaja penzionera.

Odnos premijera Novalića i resornog ministra prema penzionerima, po mišljenju Foruma seniora SDP BIH, predstavlja primjer oholosti i bezobrazluka prema populaciji koja je izgradila i odbranila Bosnu i Hercegovinu, populaciji koja je opljačkana i svedena na preživljavanje iz kontejnera, kako bi mogli kupiti lijekove, čime je njihov život doveden ispod svakog ljudskog dostojanstva.

Forum seniora SDP BiH smatra da dostojanstvo nema cijene, te poziva Savez penzionera Federacije BiH da jedinstvom i odlučnošću, nastavi borbu za dostojanstvo penzionera. U toj borbi imate našu podršku.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.