Ermina Salkičević-Dizdarević

Podrška izvoznog potencijala poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u EU

Konferenciji su prisustvovali predstavnici relevantnih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini kao i predstavnici Delegacije Evropske unije i Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini te stručnjaci iz zemlje članice Evropske unije

Slika

09. februara 2015. godine u Sarajevu je održana završna konferencija twining light projekta podrške EU izvoznom potencijalu Bosne i Hercegovine pod nazivom „Podrška povećanju izvoznog potencijala poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u EU“. Partneri projekta su Državna služba za hranu i veterinarstvo Republike Litvanije, Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine i Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici relevantnih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini kao i predstavnici Delegacije Evropske unije i Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini te stručnjaci iz zemlje članice Evropske unije. Kao jedna od učesnica konferencije, zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević izrazila je punu podršku ovom projektu i saradnji Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine i Državne službe za hranu i veterinarstvo Republike Litvanije koja predstavlja dobru osnovu za omogućavanje izvoza prehrambeni proizvoda iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. U svom obraćanju, gđa. Ermina Salkičević-Dizdarević je naglasila ozbiljnost situacije u oblasti izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Bosne i Hercegovine u Europsku uniju te potrebu revidiranja pravnih propisa kojima je ta oblast regulisana a sve u cilju osiguranja visokog nivoa zdravlja stanovništva i zaštite zdravlja životinja i ispunjenja uslova EU u pogledu uvoza.

Na kraju govora Zamjenica ministra se, u ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine zahvalila organizatorima, i partnerima projekta uputila čestitku za  veoma uspješnu realizaciji navedenog projekta.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.