Zukan Helez

Podrška građanima Suhog dola

Delegacija Socijaldemokratske Partije Bosne i Hercegovine predvođena potpredsjednikom Zukanom Helezom posjetila je travničko selo Suhi Dol. Svega 25 kilometara od grada, Travnika koji je ujedno i administrativno sjedište Srrdnjobosanskog kantona, odvija se vrlo perfidna i nehumana politička igra u režiji Stranke demokratske akcije (SDA).

Naime, jedan od problema s kojim se susreće stanovništvo Suhog Dola jeste neregulisan prevoz učenika do obližnje Osnovne škole u Mehurićima. Prema važećem Pravilniku pravo na prevoz imaju nastavnici udaljeni od pomenute škole više od 2km, te učenici udaljeni više od 4km.

Potpuni apsurd je što u situaciju u kojoj iz godine u godinu imamo sve manje novoupisanih učenika, vlasti svoju nebrigu i nerad u konkretnom slučaju opravdavaju činjenicom da osnovcima iz Suhog Dola nedostaje 200m da bi u skladu sa Pravilnikom ostvarivali pomenuto pravo na prevoz.

Prema riječima mještana iza spornog Pravilnika kriju se orkestrirani obračuni sa političkim neistomišljenica te pokušaji prisilnog “discipliniranja” ljudi. Važno je naglasiti da za SDA i HDZ BiH ne postoje prepreke za osiguravanje sredstava kako za prevoz učenika, tako i za egzistiranje svih škola koje su dio njihovog strateškog projekta zvanog “Dvije škole pod jednim krovom”.

Obraćajući se mještanima Helez je rekao da će vijecnici, a naročito skupštinski zastupnici Socijaldemokratke Partije u narednim danima poduzeti citav niz aktivnosti kako bi se riješio ovaj problem ali i kako bi sva djeca iz cijelog kantona imala osiguran besplatan prevoz do škola. Pored ovoga Helez je razgovarao i o prolemima obespravljenih demobilisanih boraca koji su kao i djeca meta beskrupuloznog i bjesomučnog iživljavanja vlasti te naglasio da će SDP u Federalnom Parlamentu insistirati da se u prava uvedu istinski borci, a ne kako to po logici SDA i HDZ BiH ide, samo stranački poslušnici najčešće nelegani korisnici i za njih privilegovane skupine.

Na kraju višesatnog boravka u Suhom Dolu Helez je istakao da građanima cijele Bosne i Hercegovine predstoji istorijiska prilika za konačan obračun sa retrogradnom, segregirajućom i kriminalnom politikom zagovornika nacionalistickog koncepta predvođenih SDA-om i HDZ-om BiH.

“Vrijeme je da iskoristimo šansu, da pokažemo odgovornost i bez straha pošaljemo nacionaliste u iste one cipele jada i bijede u koje su oni poslali ljude ove zemlje” – rekao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.