Susret Hadžić – Antić

Podrška Bosni i Hercegovini u procesu preuzimanja kontrole nad bh. nebom

Bosna i hercegovina opredijeljena za saradnju sa susjednim državama u avio saobraćaju.

Slika

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić boravio je danas u Beogradu gdje je razgovarao sa ministrom saobraćaja Republike Srbije Aleksandrom Antićem o tranziciji BHATM sistema i bilateralnoj saradnji BHDCA i CAD RS.

Ministar Antić je dao punu podršku projektu tranzicije BHATM sistema naglasivši da je osposobljavanje BiH institucija za preuzimanje kontrole nad bh. nebom uspjeh i za Srbiju, s obzirom da je od samog početka uključena u obuku bh. kontrolora. Dodao je da će Srbija nastaviti pružati Bosni i Hercegovini tehničku podršku, sve do potpunog preuzimanja kontrole nad bh. nebom od strane BH ACC.

Zahvalivši na podršci ministar Hadžić je izrazio zadovoljstvo što ministar Antić i Ministarstvo saobraćaja Republike Srbije pružaju svu potrebnu asistenciju BiH u procesu preuzimanja kontrole nad svojim zračnim prostorom.  Iskoristio je priliku i informisao ministra Antića o nedavnom susretu u Briselu sa generalnim direktorom EUROCONTROL-a Frankom Brennerom.

Ministar Hadžić je ponovio opredjeljenost Bosne i Hercegovine za saradnju sa susjednim državama, kako bi se što uspješnije okončao tranzicioni period preuzimanja odgovornosti za pružanje usluge separacije avio saobraćaja u svom prostoru.

Sastanku su prisustvovali  direktor CAD RS Milorad Živković i direktor SMATSA Radojica Rovčanin.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.