Podrsci nezavisnom kandidatu pridružila se i A-SDA Koordinacija i Načelnik najavili pobjedu

Premalena je bila dvorana Centra za kulturu i obrazovanje da primi sve građane općine Tešanj zainteresovane za Centralni skup kandidata za Općinskog načelnika Tešanj Amira Galijaševića. Prisutnim su se obratili i nosioci Lista stranaka Koordinacije koje podržavaju Amira Galijaševića za Općinskog načelnika Tešanj, a posebne ovacije i aplauz je dobila delaegacija A-SDA koja je svojim prisustvom stala na stranu Koordinacije u podršci Amiru Galijaševiću.

U svom obraćanju Amir Galijašević je, posebno, istakao da želi da bude Načelnik svih građana, a ne samo jedne stranke ili interesnih grupa, te da želi da Tešanj bude općina sa jedankom šansom za sve. Večerašnjim skupom najavljena je pobjeda Koordinacije opozicionih stranaka Tešnja i Amira Galijaševića-kandidata za Načelnika Općine Tešanj.