Podjela javnog RTV Sistema

Pojašnjenje pitanja

HDZ BiH traži reformu RTV sistema i osnivanje „kanala na hrvatskom jeziku“. Upotreba hrvatskog jezika nije sporna i ona se već dominantno praktikuje na BHT-u i FTV-u, međutim iza ovog zahtjeva se krije namjera stvaranja javnog RTV kanala koji bi bio pod punom političkom kontrolog HDZ-a. Reforma RTV sistema bi trebala podazumijevati bolje uslove rada, stabilinije finasiranje, kvalitetniji program i redovne plate uposlenika, a ne dodatne podjele i uništavanje ugleda novinara i RTV servisa po etno-političkom principu.

 

Stav SDP BiH

Bosni i Hercegovini je neophodan jedinstven, profesionalan javni RTV servis koji bi bio nezavisan od bilo kakvog političkog uticaja, na usluzi svim građanima ove zemlje i koji bi radio u skladu s važećim evropskim standardima i preporukama. Nesporno je da javni RTV servis mora raditi na očuvanju i promociji jezika i kultura svih naših konstitutivnih i nekonstitutivnih naroda, ali za to nije potrebna trojna etno-politička dioba sistema. Novinari u demokratskoj državi moraju slobodno, nepristrasno i objektivno izvještavati o svim događajima i to ne može i ne smije imati veze sa njihovim etničkim ili političkim određenjem.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.