Podjela Glasa slobode u Jablanici

Prvi broj novina “Glas slobode” objavljen je u aprilu 1909. godine kao glas političke i sindikalne organizacije bosanskohercegovačkih radnika i Socijaldemokratske stranke. Danas, Socijaldemokratska partija BiH ponovno pokreće “Glas slobode” koji postaje njen zvanični medij. Aktivisti Foruma mladih OO SDP BiH Jablanica, vijećnici u OV Jablanica i članovi naše Općinske organizacije proteklih dana su u Jablanici organizovali podjelu prvog broja “Glasa slobode”, članovima po osnovnim organizacijama na području naše općine. Danas je podjela nastavljena putem info-stola u centru Jablanice, pri čemu smo naišli na susretljivost i odobravanje kako naših članova i simpatizera, tako i svih građana.