Zdravstvo

Podijeljenje prve elektronske zdravstvene kartice u ZDK-u

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović uručio je kartice za nekoliko korisnika te istakao da je to veliki korak ka napretku i višim standardima.

Slika

Dodjela prvih elektronskih zdravstvenih kartica u Zeničko-dobojskom kantonu upriličena je danas u ambulanti porodične medicine u visočkom naselju Moštre.

Aktivnost je organizirana u okviru Projekta Jačanje zdravstvenog sektora koji implementira Federalno ministarstvo zdravstva.

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović uručio je kartice za nekoliko korisnika te istakao da je to veliki korak ka napretku i višim standardima.

Podsjetio je da je Zeničko-dobojski kanton drugi u Federaciji koji je počeo koristiti elektronske zdravstvene kartice te da je bitno aktivnost provesti i u ostalim kantonima.

Istakao je da je putem projekta Jačanje zdravstvenog sektora modernizirana 491 ambulanta porodične medicine, a da su ideju pozdravili svi pacijenti i korisnici.

Premijer ZDK-a Munib Husejnagić istakao je da Vlada daje punu podršku resornom ministarstvu i drugim institucijama koje rade na unapređenju uvjeta porodične medicine.

Resorna kantonalna ministrica Senka Balorda izrazila je zadovoljstvo zbog projekta čija je realizacija počela u ovom kantonu.

– Zadovoljni smo urađenim, a posebno zbog toga što nismo bili planirani informatizacijom. Upornost se isplatila – kazala je.

Istakla je da će korisnici sada biti oslobođeni ovjeravanja knjižica i sličnih protokola što će značajno ubrzati i olakšati korištenje usluga.

Podsjetila je da je do sada putem projekta uloženo 1.400.000 KM te da je planirana aktivnost u vezi s elektronskim uvezivanjem s apotekama.

Realizacija projekta je počela 2007. godine.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.