Podići glas protiv kalifatskog načina vladanja

Već godinu dana slušamo, čitamo i gledamo objašnjenja zbog čega se na Univerzitetskom Kliničkom Centru Sarajevo (UKCS) pacijenti ne mogu liječiti kao prije, zašto sve ono što je moglo više ne može i zašto svega onoga što je bilo danas više nema. Svjedočimo svakodnevno da je “reformsko” upravljanje UKCS-om dovelo do toga da osigurani pacijenti koji dolaze na liječenje sa sobom moraju donijeti skoro sve osim bolničkog kreveta.

Istovremeno, perjanice SDA u UKCS-u predvođene Sebijom Izetbegović pokušavaju pažnju sa svoje nesposobnosti prebaciti na kadrove drugih stranaka, posebno SDP-a koji su bližoj historiji na čelu ove časne institucije bili svega 3 godine.

SDA je, vođena teorijom vladavine 5 porodica, poklopila i u ličnu igračku supruge predsjednika stranke Bakira Izetbegovića, pretvorila i UKCS, najveću i najznačajniju zdravstvenu instituciju u Bosni i Hercegovini, ne vodeći računa o posljedicama koje će to proizvesti.

Prevrat putem nelegalnog upravnog odbora, laži i obmane, naručeni i frizirani izvještaji, medijska haranga protiv stručnijih, u javnosti poštovanijih i onih sa boljim rezultatima, mobing nad uposlenicima, lažiranje visine duga, obmanjivanje javnosti putem dirigovanih medijskih istupa, institucionalne zloupotrebe i vaninstitucionalni uticaji, uskraćivanje liječenja na način kako je to ranije bilo moguće i mnogo toga drugog, obilježilo je proteklu godinu. Sve to predstavlja način vladanja SDA i u drugim sektorima i razlog je više da se na sve legalne i legitimne načine digne glas protiv kalifatskog načina vladanja i principa svilenog gajtana u svim segmentima društva, a posebno u zdravstvu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.