Gradski odbor SDP Bihać

Početak razotkrivanja kriminalne hobotnice u Bihaću

Više od tri godine svjedočimo uzurpaciji Gradske uprave od strane tzv. ”operativnog gradonačelnika” Smaila Toromanovića, za kojeg se ne zna kakvu uopće funkciju vrši, ali se pouzdano zna da u džepu drži gradonačelnički faksimil i da pored Zakonom utvrđene strukture državne službe, bahato i nezakonito upravlja gradom.

U takvoj situaciji, logično se bilo zapitati, zašto je to tako i  gdje je izabrani gradonačelnik Emdžad Galijašević,  koji se umjesto svojim poslom, uglavnom bavio  zauzimanjem medijskog prostora, ”naslikavajući” se na ”veresiji” od skoro osam miliona KM koju je stvorio zajedno sa ”operativnim gradonačelnikom”, usput prosipajući vlastitu demagogiju.

I taman kada je vlašću opijeni dvojac, umislio da je njihova politička pa i druga moć bezgranična, da su postali nedodirljivi vladari svega i svačega u gradu Bihaću, došlo je do naglog triježnjenja zahvaljujući Federalnoj upravi policije i Tužilaštvu USK, a njihov kriminal  je razotkriven kada su uhvaćeni  ”in flagranti”,  ili po narodski sa rukama u vreći.

Po svemu sudeći, ovo je  samo početak razotkrivanja  kriminalne hobotnice  na području grada Bihaća čiji su glavni akteri  za sada ”na sigurnom”, čekaju  trenutak istine i odgovornosti  za pljačku gradske imovine i reketarenja naših uglednih privrednika, što je već duže vrijeme javna tajna u Bihaću.

Radi svega, dajemo punu podršku radu Tužilaštva USK i nadamo se da je ovo značajan korak prema odlučnom obračunu sa korupcijom i kriminalom, naročito  u strukturama vlasti.

Uvjereni smo da ubuduće, Bihaćem više nikada  neće upravljati bilo ko osim njegovih građana, koji će znati stati na kraj  korupciji, ciljanoj rasprodaji gradske imovine i uništavanju svega onog što simbolizira grad Bihać, i da Bišćem više nikada neće upravljati neki propali kandidat za načelnika nekog drugog grada.