Građani FBiH najviše trpe

Početak raspada nefunkcionalne vladajuće koalicije

Nakon naglog prekida jučerašnje sjednice Vlade Federacije BiH, koja je održana bez šest ministara iz reda HDZ BiH, koji su bojkotirali sjednicu, svima je jasno da vladajuća koalicija u FBiH ne postoji. Raspad Vlade FBiH, uzrokovan borbom za kontrolu nad javnim preduzećima i direktorskim foteljama, uveo je FBiH u period političke nestabilnosti, a posljedice takvog stanja mogu biti katastrofalne.

Ovakvim ponašanjem parlamentarna većina jasno pokazuje da nije u stanju rješavati nagomilane probleme, već samo proizvoditi nove. Očigledno je da nova vlast u FBiH može funkcionisati samo na principu ucjena između stranaka koje čine vladajuću koaliciju, a to ne može donijeti ništa dobro za građane.

Nakon skoro godinu dana od kada je usvojen posljednji zakon u Federalnom parlamentu, krajnje je vrijeme da se zakažu sjednice ovog Parlamenta, na kojim bi se ova situacija, ali i ostali nagomilani problemi, pokušali riješiti.

Ukoliko se sjednica Parlamenta FBiH ne zakaže u skorije vrijeme, zastupnici SDP BiH će prikupiti kvalifikovan broj potpisa za sazivanje sjednice ove institucije, jer građani ne smiju biti taoci bjesomučne borbe za fotelje i javni novac, a što su postali zahvaljujuci nefunkcionalnoj i neiskrenoj vladajućoj koaliciji.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.