Saopštenje KO SDP BiH Sarajevo

Početak kraja nesposobne i neodgovorne Vlade Kantona Sarajevo

Više nema nikakve sumnje da Vlada KS na čelu sa Mariom Nenadićem neće izdržati ni prvih 6 mjeseci rada jer se počela raspadati kao i njihova koalicija “Petak 13”.

U proteklim mjesecima ova horor koalicija nije uspjela odgovoriti niti na jedan jedini problem građana Kantona Sarajevo i do sada je uglavnom bila usmjerena na kadrovske križaljke koje su pokretali nezakonitim procedurama i postupcima što će izazvati višemilionske posljedice po budžet Kantona Sarajevo.

Od bezidejne koalicije i vlade koja nema niti jednu jedinu zajedničku stratešku smjernicu građani u startu nisu mogli puno ni očekivati, stoga ne čudi što ministri jedan po jedan bježe sa broda koji nije ni zaplovio, a već ozbiljno i nepovratno tone.

Nakon ministrice rada i socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica, neopozivu ostavku podnio je i ministar zdravstva, oboje ostavljajući puno gore stanje u svojim resorima u odnosu na ono što su zatekli početkom marta kada su stupili na dužnost.

Bez obzira na sve, želimo im brzo i uspješno ozdravljenje nadajući se da na njihove pozicije neće doći ljudi koji, poput njih, neće biti kadri i u stanju odgovoriti na sve izazove u ova dva izuzetno važna ministarstva.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu