Sarajevo

Počeo Treći vanredni kongres Socijaldemokratske partije

Pet je kandidata za predsjednika SDP-a BiH – Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Mirko Pejanović

Slika

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i Internacionale danas je u Sarajevu počeo Treći vanredni kongres Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojem će biti biran novi predsjednik i organi stranke.

Aktuelni predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija kratko je pozdravio prisutne i pozvao na odavanje počasti članovima SDP-a koji su preminuli u periodu između dva kongresa.

Iz SDP-a BiH ranije je najavljeno da će danas na ovom kongresu biti  558 delegata te 130 gostiju.

Pet je kandidata za predsjednika SDP-a BiH – Selim Bešlagić, Besima Borić, Nermin Nikšić, Svetozar Pudarić i Mirko Pejanović.

Također je rečeno i da je 246 kandidata za članove Glavnog odbora, 21 kandidat za Nadzorni odbor, a bira se 121 član Glavnog i 11 članova Nadzornog odbora.

Danas bi trebao biti razmatran prijedlog izmjena Statuta i to onih članova  koji su vezani za izbore u stranci.

Nakon toga, predviđen je izbor predsjednika, članova Glavnog i Nadzornog odbora.

Također predviđeno je i obraćanje kandidata za predsjednika SDP-a BiH. Oni će imati po 15 minuta da se obrate delegatima.

Trenutno je u toku usvajanje dnevnog reda Kongresa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.