Konjic

Počeo kratki specijalistički kurs iz oblasti Sigurnosne politike BiH

Danas je u Konjicu počeo dvodnevni kratki specijalistički kurs iz oblasti Sigurnosne politike Bosne i Hercegovine, “Strategija borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine” u organizaciji Interresorne radne grupe Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za praćenje implementacije dokumenta “Sigurnosna politika Bosne i Hercegovine”

Slika

Danas je u Konjicu počeo dvodnevni kratki specijalistički kurs iz oblasti Sigurnosne politike Bosne i Hercegovine, “Strategija borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine” u organizaciji Interresorne radne grupe Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za praćenje implementacije dokumenta “Sigurnosna politika Bosne i Hercegovine”.

Cilj obuke je da osigura šire razumijevanje Dokumenta kao i mjesto, ulogu i obaveze institucija Bosne i Hercegovine i ostalih sudionika u ovoj oblasti na izgradnji sistema mehanizama za učinkovito djelovanje sektora sigurnosti, te neizravno ostvari uvid u način funkcionisanja i probleme u pojedinim segmentima sigurnosnog sistema. Na kursu sudjeluje preko 40 učesnika koji su predstavnici državnih, entitetskih i kantonalnih institucija, nevladin sektor i akademska zajednica koji su uključeni u izgradnju kapaciteta za borbu protiv korupcije na svim nivoima vlasti.

U uvodnom obraćanju učesnicima se obratio zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine i predsjednik Interresorne radne grupe za praćenje implementacije dokumenta “SIgurnosna politika BiH”, Mladen Ćavar, koji je između ostalog naveo: “Korupcija je, nesumnjivo, jedan od najopasnijih vidova kriminaliteta, koji narušava temeljne društvene vrijednosti demokratskog i građanskog društva, ugrožava vladavinu prava, povjerenje u javne institucije i pravnu državu. Ovakav društveno-negativni trend je vrlo često u bliskoj vezi i sa najtežim oblicima organiziranog kriminala. Stoga je borba protiv korupcije na vrhu prioriteta, ali svakako i izazova za Bosnu i Hercegovinu…“

Na kraju svog izlaganja zamjenik ministra Ćavar se direktno obratio učesnicima kursa riječima: „Iskoristite vrijeme provedeno ovdje na najbolji mogući način, kako bi u budućnosti zajedno mogli doprinositi unaprjeđenju našeg sigurnosnog sistema:“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.