Politička škola traje šest dana

Počela šesta Politička škola Foruma mladih SDP BiH Sarajevo

Danas je počela šesta po redu Politička škola, koju Forum mladih SDP BiH Sarajevo u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert i Forumom lijeve inicijative organizuje za mlade sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Političku školu je otvorio Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić koji je istakao da mu je čast i zadovoljstvo biti sa perspektivnim mladim ljudima i da je kategoričan u tome da se mladima treba pružiti prilika, jer samo mlade osobe mogu učiniti SDP BiH i našu domovinu boljom.

„Kao premijer FBiH, a danas kao predsjednik SDP BiH, uvijek sam okupljao i vjerovao u mlade. Samo vi možete dati tu dodatnu snagu i svježinu, da sa svojim progresivnim idejama promijenite političke prilike u Bosni i Herecegovini“, naveo je Nikšić.

Na političkoj školi su se obratili također Nermin Kujović predstavnik ispred FES-a koji je istakao samu važnost edukacije.

U ime Foruma mladih SDP BiH Sarajevo se obratio predsjednik Adnan Sobo, koji je prisutne upoznao sa aktivnostima ove organizacije, sa edukacijama i o važnosti političkoj djelovanja mladih.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Foruma mladih SDP BiH Damir Filipović, koji je istakao važnost da se mladi ujedine. Samo ujedinjeni mladi mogu ovu državu učiniti boljom.

Cilj Političke škole je da okupi mlade ljude sa područja cijele Bosne i Hercegovine, te na njih prenese znanje, iskustva i vještine potrebne za političko i društveno djelovanje. Realizacijom projekta želi se doprinijeti razvoju i usavršavanju znanja i vještina mladih ljudi, kao i njihovoj dodatnoj motivaciji za aktivno i odgovorno sudjelovanje u životu društvene zajednice. Na ovaj način želimo osnažiti političko i društveno djelovanje mladih ljudi.

Politička škola traje ukupno šest dana, a programom političke škole obuhvaćene su slijedeće oblasti: vođenje predizbornog procesa, politički sistem, politički aktivizam, ljevičarski pokreti i inicijative, politički spektar, politička komunikacija, saradnja sa civilnim društvom, komunikacija prema medijima i javni nastup.

Po završetku Političke škole učesnici i učesnice će dobiti certifikate o uspješno završenoj političkoj školi.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.