fena/Saša Mgazinović

Počela redovna 7. sjednica Glavnog odbora SDP BiH

Glavni odbor SDP-a BiH u Mostaru je danas počeo svečanu sjednicu u povodu Dana državnosti BiH nakon čega će uslijediti 7. redovita radna sjednica toga odbora.

Na radnoj sjednici imat ćemo sveobuhvatnu analizu izbornih rezultata na osnovu koje ćemo odrediti daljnje korake u unutarstranačkom organiziranju”, izjavio je za Fenu predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović.

On je kazao kako je SDP na proteklim izborima ostvario dosta dobre rezultate, istaknuvši kako tu ima još posla do ostvarenja krajnjeg cilja stranke, a to je da 2018. godine bude stranka broj jedan i da formira vlast.

“Zadovoljni smo rezultatima, povećali smo broj glasova i načelničkih pozicija. Međutim, istovremeno ima nekih sredina u kojima je načelnička pozicija izmakla za svega nekoliko glasova”, kazao je Magazinović.

Naglasio je kako je za SDP jako važan nastavak aktivnosti na objedinjavanju i zajedničkom djelovanju ljevice u BiH.

“SDP u taj projekt ulazi otvorenog srca, vrlo iskreno i sa čestitim namjerama, a dosadašnja atmosfera u komunikaciji s drugim političkim strankama daje nam za pravo da prognoziramo da će to biti jedan vrlo značajan politički projekt koji će zaživjeti do izbora 2018. godine”, kazao je Magazinović.

Govoreći o Danu državnosti BiH, Magazinović je istaknuo kako je to izuzetno značajan dan te kako je SDP politička stranka koja baštini tekovine ZAVNOBIH-a i iz tog razloga je, u odnosnu na druge političke stranke, za SDP još važnije da ovaj datum dobije svoje zasluženo mjesto.

“Nažalost ovo nije praznik koji se na jednak način proslavlja u svim dijelovima zemlje i nije praznik kojeg svi doživljavaju na jednak način. Mi ćemo se truditi jednom umjerenom politikom, politikom zajedništva da u godinama koje slijede obilježavanje dana ZAVNOBIH-a bude zajedniči praznik svih ljudi u BiH”, kazao je Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.