Sjednica Glavnog odbra SDP-a

Počela predizborna kampanja za predsjednika SDP BiH

Članovi Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH na današnjoj sjednici su prihvatili izvještaj Centralne izborne komisije SDP BiH o ispunjenim uslovima za kandidature za predsjednika SDP BiH i zvanično potvrdili da pet kandidata ispunjava sve uslove, a to su Emir Đikić, Jasmin Imamović, Miro Lazović, Nermin Nikšić i Svetozar Pudarić.

Od danas će kandidati za predsjednika moći voditi svoju predsjedničku kampanju koja će se ogledati i u 12 predviđenih debata u bh. gradovima, a na kojima će imati priliku predstaviti svoj program članstvu u kantonalnim i regionalnim organizacijama.

Osim potvrde za kandidata za predsjednika, članovi su potvrdili i liste prijedloga kandidata za Glavni i Nadzorni odbor SDP BiH, koji će biti birani na predstojećem šestom redovnom Kongresu SDP BiH 3. oktobra.

Članovi Glavnog odbora osudili su predloženi „mehanizam koordinacije“ od strane aktuelnih vlasti, koji, kao glavni cilj, ima uvođenje kantona i entiteta kao ravnopravnih državnim institucijama, što predstavlja dodatno slabljenje BiH i usporavanje evropskog puta, kao i uvod u nove ustavne promjene. Umjesto mehanizma koordinacije, aktuelne vlasti nam nude mehanizam dezintegracije i ucjene države, kojim će kantoni ucjenjivati sve ostale, čime se u startu osporava svaka mogućnost dogovora.

Glavni odbor je osudio sramnu odluku susjedne Hrvatske o ulaganju prigovora na izvoz bh. mlijeka na tržište Evropske unije. Također, pozvane su domaće institucije da, umjesto iskazivanja žaljenja i čuđenja, što prije razriješe novonastalu situaciju kako bi se omogućilo da domaće mljekare svoje proizvode plasiraju i na ostala tržišta evropskih zemalja ili uvedu kontramjere prema proizvodima hrvatskog porijekla.

Još jednom pozivamo građane Bosne i Hercegovine da na ovaj potez Republike Hrvatske odgovore tako što će još više kupovati domaće proizvode.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.