Gradačac

Počela izgradnja 14 obiteljskih kuća srušenih na klizištima

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić danas su u Gradačcu, zajedničkim polaganjem kamena temeljca, ozvaničili početak radova na izgradnji 14 obiteljskih kuća koje su srušene na prošlogodišnjim klizištima.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da je u prošlogodišnjim prirodnim nesrećama u Federaciji BiH preko 700 obitelji ostalo bez kuća a u tijeku je izgradnja 256 među kojima i 14 u Gradačcu.

Dodao je da je ovo dobar primjer kako treba pomoći ljudima.

Veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack istaknula je da se Agencija za međunarodni razvoj SAD-a (USAID) odmah nakon katastrofalnih poplava uključila u pomoć stradalim građanima BiH.

“Ono što je vrlo važno, u nastojanjima da pomognemo ljudima, je da imamo partnere na tim projektima u lokalnim zajednicama i koristim ovu prigodu da zahvalim općini Gradačac, Fondu solidarnosti BiH, UNDP-u i svima onima koji su sudjelovali i omogućili da ovaj projekt bude uspješan”, kazala je veleposlanica Cormack.

Istaknula je posebno zadovoljstvo što će novoizgrađene kuće za ugrožene obitelji imati efekat energetske učinkovitosti zahvaljujući suvremenoj izgradnji i solarnim panelima, a što će u konačnici uštedjeti novac budućim vlasnicima.

Dodala je da je 150 obitelji obuhvaćeno projektima USAID-a i njima će biti napravljene nove kuće.

Načelnik općine Gradačac Edis Dervišagić kazao je da je oko 400 objekata u općini Gradačac pretrpjelo oštećenja ili je potencijalno ugroženo klizištima.

“Na području općine do danas imamo 49 objekata koji su potpuno uništeni, 125 objekata je pretrpjelo veća ili manja oštećenja”, istaknuo je Dervišagić.

Ustvrdio je da općina sama ne bi mogla sanirati posljedice bez pomoći federalne Vlade, putem federalnog fonda za pomoć nastradalim i UNDP-a.

“Ovom prilikom želim posebno da se zahvalim veleposlanstvu i Vladi SAD-a koji su dali ogroman doprinos da danas zajedno prisustvujemo početku radova na izgradnji 14 kuća u kojim će biti smještene obitelji koje su najviše oštećene u prethodnom periodu”, zaključio je Dervišagić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.