Sarajevo

Počela distribucija humanitarne pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata poplavljenim područjima

Početku distribucije interventne humanitarne pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prisustvovali su konzul Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata u Rimu, koja nerezidentno pokriva BiH, Hamad Alneaimi, zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Čavar.

Slika

Danas je iz Sarajeva krenuo konvoj sa prvim dijelom interventne pomoći Fondacije „Khalifa Bin Zayed Al Nahyan“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, namijenjene poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini. Početku distribucije interventne humanitarne pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prisustvovali su konzul Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata u Rimu, koja nerezidentno pokriva BiH, Hamad Alneaimi, zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mladen Čavar i drugi.

Predstavnici Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata i Fondacije „Khalifa Bin Zayed Al Nahyan“, čiji je domaćin bilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, su se tokom boravka u BiH upoznali sa stanjem na poplavljenim područjima i hitnim potrebama lokalnih zajednica na područjima ugroženim poplavama.

Na osnovu toga nabavljeni su hrana, dezinfekcijska sredstva, neophodna oprema za čišćenje, pumpe, isušivači i druga sredstva i oprema koja se sada počinje distribuirati prema Maglaju, Doboju, Zenici, Bijeljini, Žepču, Šamcu, Tuzli… Na prikupljanju zahtjeva od strane lokalnih zajednica, na osnovu čega se vrši distribucija humanitarne pomoći, radio je Operativno-komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH.       

Posebno je bitno naglasiti da su predstavnici Fondacije „Khalifa Bin Zayed Al Nahyan“, kompletnu interventnu humanitarnu pomoć vrijednu oko 2,7 miliona KM nabavili u Bosni i Hercegovini od domaćih komanija i na taj način su, osim direktne pomoći područjima ugroženim poplavama, pomogli i bh. gospodarstvo. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.