Jasna Duraković

Poboljšanje ekonomskog razvoja države zavisi od tehnološkog i inovacijskog razvoja

U Sarajevu je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstvo obrazovanja i nauke organizirana sedma naučno-stručna konferencija – INN&TECH i Drugi sajam inovacija i inovativnosti, kojem je prisustovala i federalna ministrica Jasna Duraković.

„Uvažavajući važnost ove konferencije i značaj ulaganja u nauku FMON pruža kontinuiranu podršku organiziranju naučno-stručne konferencije INN&TECH.

Na konferenciji koja je okupila više od 500 učesnika sam u svom obraćanju naglasila da smo podržali svih šest prethodno organiziranih konferencija, kao i Prvi sajam inovacija koji je održan prošle godine.

Ono što nam je primarni cilj jeste poboljšati ekonomski razvoj zemlje, a on uvijek zavisi od tehnološkog i inovacijskog razvoja.

Poznato nam je da IT industrija predstavlja značajan dio rješenja na brojne izazove s kojima se naše društvo suočava. Ovo je jedna od najvažnijih industrijskih grana u zemlji, jer svojim razvojem značajno utječe na cjelokupan razvoj BiH stoga ne smije izostati podrška projektima koji se bave razvojem IT Industrije.

Posjetila sam i Sajam inovacija i razgovarala sa mladim inovatorima, učenicima srednjih škola diljem FBiH. Poželjela sam organizatorima, panelistima i gostima sretan i uspješan rad, te obećala podršku sličnim projektima i u budućnosti. Moramo kreirati poslovne prilike da naši mladi naučnici i inovatori ne traže više svoje mjesto izvan granica BiH. CERIT – Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju“, navela je Duraković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.